lørdag 5. juli 2008

Independence day



4 Juli

Ennå i New York, og me e ikkje aleina. Opptil flere mennesker bor i denne byen har det vist seg.
Dagen starta i god japaner stil, med å oppsøke alle de store turistattraksjonene. Etter at en usedvanlig lang kø for å komme ut til Liberty Island forsvant på 30 minutter, hev vi oss på en ferje ut for å se på monsterstatuen. Fru frihet var virkelig oppdatert, og hadde skrevet ned datoen på en tavle hun holdt i hånden. Stiligt.

Videre gjekk turen til Ellis Island, kor immigrantene i sin tid kom til USA. Her havnet vi på et skuespill, så ingen skal ta fra oss at vi ikke er kultur interesserte. Dog har vi sett bedre teaterstykker.

Videre tok vi subwayen opp til Empire State building, der vi betalte i dyredommer for å kjøre heis og å stå i kø. Kø og venting går i det heiletatt hjem i denne byen, men det e vell ikkje noe annet å forvente når me leke turister. Å ta heis opp 370 meter på et minutt eller to va i grunnen ganske stiligt, og utsikten fra 102 etasje var helt brukbar. Ingen fly hadde umiddelbare planer om å gå inn for landing i bygget heller, så vi kom trygt ned, etter å ha stått i nok en kø.


Middagen ble inntatt på Vendys, der burgereren Baconary umiddelbart ble en suksess.
Itte å ha sovet middag, fra 22.30 til 23.30 norsk tid, dro vi for å finne 4 juli feiringen deiras. Den var ved east river, der de valgte å fyre opp et par tonn krutt. Smileys fyrverkeri var en ny opplevelse for oss, og det hele var ganske så festligt.



Itte de hadde røyklagt heile Manhatten, prøvde vi, og sikkert en million andre mennekser, å komme oss til andre steder i byen for å finne noe å drikke. Det fant vi ikke. 30 minutters gange, en taxi og så subway måtte til før vi fant en bar på Manhatten. Men når vi først fant en bar så blei det bra. Vi havnet til slutt på "kjendisstedet" Glass, og var der ut i de sene natte timer. Erlend kom hjem, etter å ha brukt 80 dollar på en sykkeltaxi. Gitt vekk.
Et lite tips, ikkje bestill dobbel vodka og redbull i USA, da blandingsforholdet er 95/5...




Direkte inne fra New York, Håkon Hestness

Ingen kommentarer: